Ica

Idag fick jag agera hårfägs-specialist till det knäppa paret som går runt med en barnvagn med en docka i. Hon var brunhårig och vilel bli blond, fick ge henne mina bästa råd, hon ville bli som mig i håret, tack för komplimangen:) Men det jag inte talade om var att det tar runt 6 färgningar för att få den färgen jag ahr i dag, dvs jag färgade mitt hår under 1,5 års tid för att bli av med det bruna.
Nåväl får se i morgon hur hennes seultat blev.

Kunder som ständigt gn'lelr på sina kvitton är något av det jobbigaste, stälerl sig och blockerar utgången vid kassorna för att granska sitt kvitt suckar och säger: de kan inet stämma, 300 kr för det här lilla, du måste ha gjort fel. Men nej, oftast breor det på att kunden själv har plockat på sig varor som kostar mer än andra varor. Därav har inte jag gjort fel! Fy

Förövrigt har min Valbog varit ok, var på Helens krog med mamma&Pappa, dne ligger på St:Eriksplan, kanon mat till ett bra pris!

Nu ska jag i säng, ska äntligen få sova ut!

alkohol och valborg

Jag fick en komentar av en tjej som undrade vad jag kommer att dricka i kväll.
Jag tycker det är fel att supa till så hårt enbart för att fira in våren. Jag tänker bara på alla dom som poliserna kommer att behöva ta hand om i kväll, maria pol, sjukhus, män som sexuelt kommer att ofreda och våldta oss kvinnor/tjejer. Vi tjejer har lätt att få i oss för mycket just för att grupptrycket är på oss från alla håll. Ensam är inte stark. Att dricka för att bli full är av fel orsak, vist jag har druckigt av den orsaken många gånger, men att halsa en halv flsaka vodka i kväll är något som jag defentivt inte kommer att göra.
Fick ett sms i går från en tjej som undrade ifall hon kunde få nummret till han som köper ut frå systemet. (han är min fd arebets kolega) Jag svarade v'änligt men bestämt nej, dels för att jag själv inte ska dricka i kväll, och dels för att jag inte vill bli inbland i om hon skulle åka fast i kväll för att hon är för ung att dricka. Han är min kontakt och ingen annans så länge jag själv inte ska ha något, så ska ingen annan heller få det.

Jag minns förra vablorg, verkligen det bästa! Jag hade grymt kul, och var viserligen full, men var med härliga vänner och hade inte jag haft dom som kunde stoppa det som skulle kunna ha hänt. Så skulle jag ha blivit ett offer för männens sexuella lust.
Därför känenr jag att i kväll vill jag göra något trevligt med mina föräldrar, det kommer bli total nyktern och i morgon kan jag vakna och må bra!

Lunch

Nu är jag hemma efter 2 timmar i skolan, de blev inte mycket gjort, då proekjtarbetet är klart. Samt att 3orna skulle ha möss-påtagning i dag. Är grymt avundsjuk på 3orna.
Själv så sitter jag ich äter en uppvärmd paj, om en timme åker jagt i väg till ica och jobbar, därefter blir det middag med familjen på någon mysig restaurang, vet dock inte vart vi ska än.

Appropå Ica, så får jag in många intryck av alla människor som handlar. Genomsnitt tar jag emot 60 kunder per timme, 10% av är alkohol påverkade, 75% av de som handlar är i medel åldern och 15% av dem köper någon form av godis.
i går kom det in en ung snygg kille, men han måste ah tillhört någon djur-rätts organisation eller anti rasist team alternativ vegan. Han var barofta! hur kan en människa gå in barfota i en Livsmedelsbutik?

Blommigt

Godmorgon!
Trotts det usla vädret som har drabbat stockholm denna morgon, har jag gjort mig extra fin i en blommig klänning. Det är Valborg i dag, först skola och sedan jobb till halv åtta, därefter ska jag och mina föräldrar ut och äta på någon mysig restaurang.

Gårdagen på Ica gcik otrolgit bra, matvågen av vad folk handlade var Sukini samt godis.
Gillar inte emo barnen som kommer inte 1 gång om dagen för att köpa antigen kakor eller godis, snacka om att dem kommer se ut som små mischilingubbar om ett par år. Tro mig jag ´vet eftersom jag går livsmedel...
Nu väntar tunnelbanan!

Datakunskap

Nu har jag haft 45 min datakunskap, är klar med alla uppgifter om power Point. Då dte var något av dte första min pappa lärde mig när jag fick min första data. Så detta kändes bus enkelt;)
Om jag har tur slutar jag vilken minut somhelst, tänkte åka in till stan en sväng och se om jag hittar ett par snygha chinos eller keds. Där efter börjar jag jobba kl 3, får se hur kundvågen är i dag.
I kväll blir det inget bloggande då jag stänger och har långt att åka hem.
POK

hasse

Jag läste precis hasses blogg, att han inte har någon tid över till något annat än sitt jobb. Så känner även jag, jag har jobbat konstant sen i torsdag och så ser det ut tom lördag, men jag drar in stålarna och får se det från den ljusa sidan. Att hålla kontakt med vänenrna funkar genom mobilen, men det sociala ser inge vidare ut. Jag pratade med M i går för att ev bestämma en dag då vi ska ses. Pinsamt kände jag då jag kom fram till att tiderna som funkar är torsdga och ferdag förmiddag eller kväll. Då finns det inte direkt något att göra, förutom en film kväll elelr fika i gamlastan där fiket faktiskt har öppet till kl 22. Jag fick avbryta vårt prat ang ses då jag åker till Herrljunga nästa helg för att fira min mormor som blir 80 år.
Men jag hoppas attt vi kommer att finna en tid som funkar för oss båda att ses:)


Gårdagen på ica

Jag förstår nu varför alla karsörskor ser så trötta ut, det beror på att många av de som jobbar, tar extra pass och jobbar konstant i 2 veckor för att det ger bra med pengar. Under rasterna lever många på cigaretter och energidryck. Inte så konstigt att påsar bildas under ögonen och tröttheten går ut över kunderna.

Men i går var det verkligen en tuff dag, dels så förtsår jag återigen inte hur det kommer dig att ALLA ska handla just på en måndag kväll? Lönen kom i fredags, varför inte passa på att handla mat ör veckan under helgen? Det var full rulle till kl 9, sista kunden kom in då en alkoliserad man som var total förvirrad och blödde på armen. Vilket resulterade i att vi inte var klara förens halv tio med allt som ska göras vid stägning. Okej jag ska inte sitta och klaga men någonstans måste folk förstå att även vi på Ica har ett liv utanför, det är inte så att vi bor där och lever vårt liv på Icas lager.
Jag hann inte ens vara tervlig mot Utvecklingstörda stefan som är våran trevliga stammis! 

Jag sitetr och funderar på om något mer spännande h'ndfe i går. Jo! runt 8 kom en ung kille in och köptpe kondomer, chsan, 60 kr, kunde inte låta bli att le med tanken på att han skulle få en riktigt trevlig kväll med sin älskade.

Smoothi

Så har det gått ytterligare 120 min, jag kan inte påstå att jag har gjort någon nytta alls. Köppt en smoothi och tänkte gå om 10 min. Tänkte fördriva lite tid med mamma innan jobbet kallar.  Faktiskt så skulle jag mycket helre ha jobbat 8-21.30 i dag än att vara här, där blir ja uppskattad för det jag gör.

Lunch

Nu har halva dagen gått, jag har avslutat lunchen som bestod av filmjölk, andra alternativet var Blodpudding, inte lockande till lunch! Det känns verkligen meningslös att sitta i skolan och verkligen inte ha något att göra, 2 timmar kvar innan jag kan börja dra mig mot Gammlastan. Det skulle vara bra om jag kunde gå härifrån kl 13.20 då hinner jag precis till fikat på mammas jobb. En kopp kaffe skulle inte sitta helt fel nu.
 Nu ska vi tydligen mäta bageri lokaler samt bak maskiner. Skit tråkigt! Känns som om jag skulle göra mer nytta hemma nu än att sitta här

61 min

Nu har det gått 61 min sen min lektion började. Jag och Frida har verkligen 0 att göra. Det känns lite onödigt att vara kvar i dag med tanke på att jag har så mycket annat som borde göras som förtillfälelt är viktigare än att inte göra något alls i skolan. Men livet är inte så enkelt att bara gå hem när det inte passar sig, skolan är trottsallt lika viktigt som att ha ett jobb. Frågan är bara vad vi gör nu?


Projekt och företagande

Så sitter jag i skolan och har 5 timmar framför mig med att avsluta projekt och företagande. Kan väl inte påstå att jag direkt har engagerat mig i det. Då vi har hållit på med det i över 1,5 termin! Suck.
Dagen kommer annars att se ut så att jag ska till banken kl 3 för att öppna ett sparkonto, någonstans måste jag förvalta mina pengar som rullar in via Ica. 17.00 börjar jag jobba och stänger. En långdag......
Förövrigt blev det aldrig något bloggande i går då jag var helt slut efter allt jobb, en kund gnällde på att vi borde ha ekologisk spenat, att alal andra har det och därför borde vi ta in det då den samkar med.
Själv äter jag inte ekologisk och tänker fortsätta att inte göra det, jag tror inte att vi som m'nniska bidrar till en bättre miljö genom att välja EKO. Det är så mycket annat som spelar i vår miljö i dag att det i stortsätt inte gör någon skilnad i att äta eko eller ej.

Tufft att vara arbetare

I dga känner jag mig riktigt bakis, trotts att jag inte var ute i går. Har den senaste tiden inte varit ut eoch roat mig. Har totalt nystat in mig på att jobba. Morgonens tränings blir instäld, är heltenkelt för trött, och måste försöka hinna skriva klart en uppsatts pluss 2 bokrecensioner. Allt ska helst in på torsdag! Hjälp, jag har stägning måndag tisdag, samt  hinna med att sola på onsdag. Men på onsdag är det valborg! Hjälp, Har inte hunnit planera något än. Men vi får se hur det slutar. Men det är så det blir när allt fokuserande sker på att jobba.
Istället ska jag nu få undan lite skolarbete innan jag kilar i väg till ica för att lämna in ansökan till ett ica kort.

 


Välkommen till min nya blogg!

Ja gott folk. Jag har länge funderat på att starta en blogg, men det har inte fallit mig in i att hitta det specifika att skriva om.
Men det senaste veckorna har mina tankar på att skriva om livet på ica blivit allt större! Vilket jag nu sätter i verk.
I mångas ögon låter det som en vanlig mat butik, du går dit för att sorhandla.Men det är mer än så. Men som anstäld på Ica ser jag så mycket mer än kundes varor.
Vågen av varor går i vågor, ena dagen speciseras kundernas varuhandel på Tamponger och choklad. Nästa dag är det purjolök och läsk som ska inhandlas. I morgon kan det vara Aftonbladet med Beck som säljer slut.image2

RSS 2.0