dbt och syster

Då är det dags att göra sig i ordning, om 40 min ska jag och syster till dbt. Ska möta upp mami där för att prata lite innan vi går åt varsitt håll, mammi ska på grupp och syster och jag ska på vårt första samtal tillsamans, mer att prata om varför jag går i dbt och så. Har velat ha ett sådant samtal sen jag började i dbt i höstas. Ska göra mig extra fin hade jag tänkt:)
/ma

dbt igen

jag ska i väg på min skit dbt, orkar inte vill inte, vill bara gråta och fly. Orkar inte med att sitta där prata med en vägg.
Allt är bara jobbgt nu, amtet ahr gjort mig totalt förvirrad hela grejen är bara jobbig, hatar det!!
/ma

video

http://www.videofy.me/icakvinnan

Utkast: object classid= ...

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="VideoPlayerBasic585" width="424" height="372"  codebase="http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab"><param name="movie" value="http://videofy.me/access/player.swf?videoId=585" /><param name="quality" value="high" /><param name="wmode" value="transparent"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="FlashVars" value="videoId=585"><embed src="http://videofy.me/access/player.swf?videoId=585" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="424" height="372" name="VideoPlayerBasic" align="middle" wmode="transparent" bgcolor="#FFFFFF" allowfullscreen="true" FlashVars="videoId=585" play="true" loop="false" quality="high" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer"></embed></object>

ingen stress!

yes! jag är kalr i tid utan stress!
Men orkar inte sätta in kameran för att lägga upp en endaste bild på mig själv!
Ska åka till jobbet först för att kolla upp nästa veckas schema därefter apberget:)
/ma

brist på tid

Det här sker alltid varje gång jag ahr en tid inplanerad och en plats som jag ska vara på en viss tid. Jag är otrolgit rastlös men tänker att jag har gott om tid på mig, att det inte tar 1,5 timme att fixa kvällen väska, duscha sminka, platta håret, måla naglarna och klä på mig. Jag tänker att dte max tar en timme, samtidigt som´jag vet att det just  INTE gör det! Jag är halft utråkad och rastlös, syrran och hennes man är på vår terass med mio och tomas? Iaf så har jag ingen vidare lust att springa runt i handuk när 2 främmande människor sitetr utanför. Kan liksom inte njuta fullt ut av att få göra mig i ordning då, men jag vet att det är på tiden att göra något åt saken nu. har ingen vidare lust att stressa i onödan. Funderar även på vilken kombination av sminkning det blir.
nå väl ahr jag tid så lägger jag ut en bild!
/ma


bild uppdatering?

En sak till baka, ser att jag inte har så många bild uppdateringar, det måste det bli ändring på!
/ma

usla betyg

Godmorgon!

Sitetr nere hos grannen nu och får mitt morgon kaffe, är trött men ändå speedad i kroppen. Hur kan detta gå i hop?
Borde kanske gå ut och gå vid elva eller ta ett pass på gymmet, vi får se.
var i sollentuna i går för att hämta ut mina betyg från grundskolan, hade faktiskt förträngt det, så usla betyg så jag skämms! men samtidigt har det sin förklaring om helvettet i Helenelundsskolan som varade från den dagen jag började till den dagen jag gick ut. Så egentligen är det NI  som gick där som förpestade min skolgång så som ska skämmas och INTE JAG!

Nu hoppas jag bara på att mina arbets intyg från Ica ligger i krogen på jobbet så jag kan få i väg det sista till folkhögskolan.

Nej nu är det dags att göra något åt min dag:)

/ma

ett rörigt inlägg

Natten har varit den hemskaste på säkert 3 år. Jag mår inte bra i dag alls, men måste till jobbet som jag ändå hoppas på kan ge någon posetiv effekt. Men jag ska inte förvänta mig något alls i dag. har insett att det inte är värt det. Efter nattens kaos med bara en liiiten bit i från att läggas in så har jag nu insätt att jag behöver mer hjälp än bara DBT för att berarbeta mina dåliga relationer och min dåliga självkännsla som har brytits ner väldigt snabbt efter varje dålig relation. Det här funkar inte i längden och det är en utav anledningarna till att jag bara nu hoppas på att komma in på vara fhsk. Ett miljö ombyte och en nystart är vad jag kommer att behöva.
Mamma ska boka biljetter i dag eller i morgon till Santorini, hon fick äntligen tag på ana vaila, från Kyamat jag och nina är varmt välkomna! Skönt!

Annars så ska jag i väg och jobba nu, försöka få tag på Anders och prata med honom om möjlighet till utökade samtal liksom även det mamam gör i dag<3

Jag har 4 vänner som försöker bära upp mig, ni är allt<3<3

/ma

personligtbrev

så har vart alltså mitt personliga brev

Personligt brev

  

Jag heter Martina Karlsson och går andra året på livsmedelsprogrammet på Enskedegårdsgymnasium i Stockholm. Jag gjorde det valet då jag praktiserade ett halvår i 9an på ett bageri/konditori som sedan gav mig extra jobb. Under den perioden på bageriet förändrades jag mycket, jag som ratade skolan tyckte att något äntligen var kul att gå till på morgonen. Jag lärdes snabbt upp inom yrket och utvecklades mycket, tyckte att det här verkligen var dröm yrket!


Därför bestämde jag mig för att söka den linjen på gymnasiet, men ganska snabbt fick jag se en annan bild av verkligheten, en verklighet som inte passade just mig. Det som jag några månader innan brunnit för tappade glöden, nu tyckte jag endast att den andra delen var mer intressant dvs själva arbetet i en livsmedelsbutik. Fick en praktik, 6 dagar på Ica Högdalen där jag hamnade direkt i kassan och trivdes redan första dagen på min nya praktikplats. När praktiken var över fick jag direkt 2 fasta tider i veckan att jobba. Det funkade bra med tiderna i skolan, och på något sätt fick det mig att kämpa vidare med skolan under vårterminen. Men gamla händelser satte sina spår och fick mig att börja må dåligt igen, fick kontakt med BUP för att orka kämpa vidare.


Men den hjälpen var inte tillräcklig, har funderat i efterhand vad orsaken var till att det gick så snabbt från att ha varit bra till att det blev dåligt igen. Men någonstans där så orkade jag ändå behålla mitt jobb och hålla fasaden uppe på Ica. Sommaren 2008 fick jag kontakt med en på BUP som tyckte att jag borde testa DBT behandling (dialektisk beteende terapi) den processen var ganska lång, men i september 2008 började jag den långa behandlingen för att bearbeta det som hänt tidigare.


Mycket har hänt sedan september, jag har utvecklats som person fått insikt i vad jag vill göra och vad jag har för mål i livet. Sakta men säkert vet jag att det går att uppnå.


När skolan började igen i augusti efter ett långt sommarlov var jag ordentligt skoltrött, linjen kändes bara fel och skolan blev bara något ont. Fick då mycket stöd från min mentor som var villig att ändra min skolplan, men i det läget hjälpte det inte. Jag kände mig stressad över att gå i DBT grupp 3,5 timmar per vecka, jobba 2 dar i veckan och mitt i allt fixa skolan. Det blev helt enkelt för mycket och jag var redan då fast besluten om att jag inte ville ge upp mitt jobb på Ica, det var ändå det som fick mig att må bra några timmar i veckan.  Med skolan kom vi fram till att jag skulle sjuk skrivas några månader i taget för att se hur jag mådde vart eftersom tiden gick. Jag kände för första gången på länge att jag verkligen levde och fick det stödet jag så länge väntat på.











Med tiden i färdighetsträningsgruppen så träffade jag en tjej som gick på folkhögskola här i Stockolm. Vi pratade en del om det och jag fick mycket att fundera över, tänkte att kan det här vara något för mig? Kan jag äntligen ha hittat en skolform som passar just mig?  Så jag började bläddra i kurs katalogen och fann direkt vart jag skulle skicka in ansökan till nämligen till er skola i Vara!


Jag var på öppet hus i mars och kände direkt att den här platsen är som gjord för mig! Att få byta miljö och börja om på nytt känns viktigt, självklart så skulle jag kunna söka till en skola i Stockholm, men det skulle aldrig kännas rätt.


Jag vet att det här är den platsen där jag äntligen kan börja om och få leva ut på, leva ut min kreativitet och min kompetens när det gäller skolarbetet.


Att det är långt mellan Vara och Stockholm ser jag inte som något hinder, min pappa pendlar mellan Lidköping och Stockholm ett par dagar i veckan då han har sitt nystartade företag i Lidköping. Dessutom så har jag min mormor och mina kusiner i Herrljunga och en del vänner i Vara!


Jag är redo för en nystart och kommer verkligen ge allt!

dagens höjdpunkt

Är så jävla glad nu! Min dag är räddad, jag ska jobba i kväll:) Okej stägning men det ska gå! Hoppas på att få skjutts hem i kväll. Ska även jobba i morgon 10-18. Känns så skönt att denna vecka kommer gå liite snabbare!
Ännu bättre är att jag äntligen har fått in någon som kan jobba på Valborg, det innebär att jag kan grilla på ap berget med nina:) Känns så jävla bra!!! Eller bara göra något annat skoj på Valborg!
och bara för att jag nu har den energin så ska jag skriva mitt personliga brev till vara fhsk!
Och på det blir det sen att städa rummet så det luktar gott i kväll när man kommer hem för att sova:)

/ma

fakeit

Har så ont i magen, ont i kroppen och bara ångest.
Men måste trotts det göra ett försök på jobbet, le mitt fake smile och vara neutral
/ma

att stå ut

Har plåstrat om mig själv nu och gjort en nina, kör bara på mascara i dag, folk komemr säkert komentera dte på jobbet. Men det SKITER jag i nu. Måste dit nu, stå ut i 6 timmar
/ma

SLUTA SKRIK!

Dom måste sluta skrika nu, orkar inte, orkar verkligen inte, total panik, totalt kaos.
Jag är själv i kaoset, vet att jag borde ringa anders psykolog, men kan inte.
kan inte göra något alls nu, dte är ingen som kommer att höra min gråt, ingen som kommer att höra mina skrik.
Det krampar i munnen, gråter floder och kan itne få hjälp, kan inte rinag någon, varför kan ingen hjälpa mig för?!?!?!?!
/ma

groggy

Mår illa och är groggy, hat fått två åksjuketabeltter som dämpar mitt illamående.
Känner mgi bara äckligt ful med mitt runga hamster ansikte.
gråta en skvätt innan jag förhoppningsvis sommnar in
/ma

ny start på livet

Gör verkligen allt nu för att tappa några kilon i vikt, för att få bli så där snygg som jag var efter grekland.
I dag har jag alltså påbörjat ett av mina svåraste nyårslöften, att vara godis fri i 3 månader, kan tyckas enkelt men jag som ändå har ätit godis i stortsätt varje dag under en halvårsperiod, det är ett jätte steg!
Inte bara det tänkte lägga av med rökningen och lägga den 1000-lappen till sparandet av Santorini.
Har hitils bara rökt 2 cigaretter i dag, vet att det kommer bli en tredje, men det är bra! Jag som annars brukar röka betydligt mer.
Inte bara det har även varit på gymmet, blev iaf en halvtimmes intensiv träning på cykel och löparbandet.
Invigde mian små sexiga vilour shorts som N hatar, men som jag anser är riktigt porriga att visa upp sig i på gymmet;)

Men nu är det som det är kan inte hindra mina tårar när jag nu sitter och pratar med matte på msn.
Saknar och längtar något enormt.
Förlåt
/ma

13/4

Förlåt men kan inte hejda mina tårar, försöker att tränga tillbaka och hålla ut tills min mobil är färdig laddad så att jag kan gå ut och gå, behöver luft och prata med matte.
Är inte arg längre är bara ledsen och orolig, känner igen mig i så mycket av det han nu skriver på sin blogg. MIn kropp liksom skakar, kan inte rå för det.
Har satt upp som ett stort djävla mål att jag från och med i morgon inte ska äta godis på 3 månader, träna på gymmet 1 gång i veckan, gå ut och gå/cykla varje dag, allt för att mota bort ångesten när dne nu kommer. MIna dagar är inte alls roliga, längtar bara till torsdag då jag får komma till jobbet, jobba hårt i 3 dagar och känna att jag verkligen gör någon nytta!
Måste tänka på det jag äter nu funkar inte med all crap, hos matte gick det jätte bra! gick ju ned till 61 kilo från 63. Men nu är jag där igen, tror nog att jag tröstäter eller äter i ren desperation när jag är under stimmulerad.
Vill bara att sommaren ska komma nu så det bara kan bli jobb dygnet runt och 2 veckors semester, vill inget hellre än att komma in på folkhögskolan för den delen med, vill helt eneklt bort från allt ont!
ska se till att komma ut på en promenad nu, ringa matte och snacka lite och försöka få lite ro i själen.

/ma

nytt försök med grillen

Så ska jag snart träffa Nina och göra ett nyttförsök med att grilla, denna gång tar jag med mig tändstockor,
/ma

små ljus sken

Åh är så glad så glad trotts mitt kaos, har suttit och myst med familjen och vi har verkligen pratat det var verkligen länge sen vi gjorde det sist kan tänka mig att det nog vari höstas. Tidiagre så har vi väl bara suttit i soffan och stirrat in i tvn, eller pratat under terapi samtalen. Men i kväll var de något speceillt, något mer och bra, blev så förvånad så jag fick glädje tårar när mamma tyckte att jag och Nina ska boka vår Sanotrini biljett i morgon, kan inte fatta att det är sant
/ma

lååång fredag

Vet inte hur jag ska genomlida denna långfredag, har gråtit floder nu på morgonen och pratat med anders-dbt. Önskar bara att mamma vore här nu och kunde trösta mig, men nej det är hon inte.
Hela min påsk känns som bortblåst, var bjuden på A 18 års fest i mrogn tackade nej för att jag skulle ha åkt ner, men nu blir det inte så vet inte ens om jag orkar att göra något alls i helgen, vill helst bara sova och försträna det jag känner. Ett dåligt sätt men har inget annat vettigt planerat för helgen.
Måste ta mig i kragen nu och sminka mig, borsta tänder, ta en dusch, fixa håret, klä på mig och sen åka till Akalla för att överlämmna en grej till Nina, där efter pina mig igenom jobbet men jag ska ta mgi fasiken fixa det!
/ma

ett jävla kaos mitt i natten

<em>Vet att det inte är rätt att vara för öppen i bloggen, men det är MIN blogg och jag måste, vet bara inte nu hur jag ska överleva natten. Spontant så tänkte jag smsa nettan och säga att jag kan jobba på lördag, men vte inte vad jag känner om några timmar, vet inte ens hur jag ska orka mig genom natten och dom långa timmarna på jobbet. Men jag måste det är det enda målet jag har, tänker dessutom bära hel svart i morgon läste i metro om varför vi egentligen firar påsk, att jesus korsfästes, och ja jag ska bära svart tyll och vara svart överallt. Har dock ingen vatten fast maskara kommer gråta bort allt smink, kunderna och personalen kommer att stirra på mitt tragiska ansikte i morgon.<br />Kan inte låta bli med att mixtra i huvudet hur det skulle bli om jag tog 9 atarax och 10 propavan, undar hur min kropp skulle reagera om jag även skulle dö? Vill nog inte dö men just nu vill jag det, vill fly från helvettet, vill läggas in och bara dommna bort, få röka med övervakare och få bli omhändertagen. <br />Vill fly från det helvettet jag är i nu, en enda ovisshet, har bara 19 sms kvar i min mobil, orkade inte ha kvar alla gulle gull sms när det ändå inte blir vi, för jag tror ändå att dte är så det kommer att bli, det är så det känns nu, tiden kan bara ut visa, för DU vte ändå om vad det är jag känner och tänker och tycker DU vte ändå om mina starka kännslor för dig, och det är bara DU som kan göra något åt vad du känner, jag kommer att känna dessa kännslor i evigheter till, timmar, dagar minuter, månader. Om du inte tror mig fråga dom om kring mig, dom vet vilket lyckorus jag har levt i, och det är dom som nu kommer att få se mina tårar, höra mina skrik min förtvivlan min ångest är det dom som kommer att få stå ut med att se, jag klandrar dig inte för något ösnkar bara att det hade varit du och jag nu, önskar bara att den lycka kännslan fick leva kvar. Önskar bara över allt annat att det hade varit du och jag nu vid denan stund, men livet är inte så enkelt, men du vet om vart jag finns och att jag lever i nuet när jag skriver. Kan inte garantera något alls, kan inte styra över min egen ångest och dess impulser. Kan bara styra över det jag känner och det vet DU om nu, jag kan inte göra mer, tänker gårta när dte behövs skita i allt annat och ha fokus på det som ligger mig närmast. I skrivande stund skriker min mage efter mat sömnen pressar på bakom ögonlocken, värken i nacken är outhärdlig, men ataraxen värkar ge efekt, jag ler mellan mina tårar, men mer än så orkar jag inte anstränga mig. Är totalt knäckt, men jag lever än så länge, kl är snart 2 och jag lysnar på musik som får mig att längta tillbaka och länga efter DIG. Aj det gör ont i ögonen, försöka sova några timmar om iten för några minuter, hindra mig från att smsa, väntar på dina sms

/Ma

6 april

Så är man i Herrljunga igen, matte är på jobbet och jag ska med mormor in till Alingsås där hon ska röntka sina lungor, jag ska även passa på att köpte böcker, har inte mycket kvar i Denise Rudbergs sista bok. Slukar böcker med en enorm kraft nu, det är väl lite det som gör att jag fortfarande kan hålla mig över vatten ytan.
Men resan ner hit gick strålande, lite folk på bussen och ajg höll mig sysselsatt genom att äta sova och läsa.
Var även tryggt att ha någon vid sin sida i natt, gillar verkligen inte att sova ensam..
nej nu är det dags att få på sig ytterkläderna och börja gå mot tåget:)
/ma

tids kris

Jag ligger lite efter i mitt tids schema, en timme kvar tills jag åker in mot centralen. Och här sitter jag i myskläder och har bara ätit frukost, nåväl dags att ta itu med allt så jag slipper den där onödiga stressen:)
/ma

4 april

Lång dag i dag, vill egentligen bara skriva, men ska ta och fika med nina om en timme och där efter åka in och jobba till sent i kväll. Lär väl behöva gå upp vid halv sju i morgon för att fixa det sista, men det är det värt får ju träffa matte i morgon:)
/ma

fredag den 3 april

Har en sån där seg dag då jag verklien inte har orkat göra något alls, avbokade både tandläkartid och terapi tid, orkade helt enkelt inte. Mitt hjärta vill att jag ska lätta på det, men jag blir bara stum och vet inte vilken ända som jag ska börja i, har funderar på att börja skriva på allvar, ta min stora dröm i skinnet och börja skriva den där boken som alla någon gång vill skriva. Bara för att få något gjort och mer reflektion över vilket djävla liv det har varit dom sista åren. Jag tror någonstans att det skulle underlätta en hel del för mig själv, vissa dagar kretsar bara mina tankar runt den där hemska juli dagen för snart ett år sen. Den händelsen kommer ständigt i kapp mig och dte är nog framför av den anledningen som jag har behov av att skriva, den människan som totalt hjärntvättade mig!
Och som dom flesta vet om folk som jag först inte hade en aning om att dom kunde veta vem han var men som det först visade sig att några på jobbet viste om och som även tobbe vet vem det är, jaja de är en hel del människor som vet om vilket as det är jag skriver om nu, jag klandrar mig än i dag att jag var så dum som gick på spelet, spelet som verkligen krossade mig totalt och som jag själv har fått reparera med hjälp av vänner och mig själv.

Nu tickar tideni väg och det är dags för mig att få på mig kläder och sen kila i väg till jobbet, är inte hemam förens vid 12 i kväll, ha en bra dag!
/ma


trosdag kväll

Så där nu är jag hemma  från jobbet(!), har vant mig nu vid att sluta så här sent dom dagarna jag jobbar, är alltså inte helt död efter dagen. Har nu satt i mig en knäcke-macka och ett glas obo'y mycket gott och dämpande för hungern:)
pappa är dock sur över att köket är kaos, och jag ahr lovat att städa undan allt i morgon(!) men det hjälpte tydligen inte så nu har han lagt sig och det borde även jag göra nu, ska vara hund vakt åt Audi i morgon och gå på dbt samtal, samt jobba:)

Sov gott
/ma

2 april

Då är det dags för mig att hänga upp tvätt och fixa facet innan jag drar i väg till jobbet.
Har haft en skön förmiddag, fikat och shopat med Syrran:)
Var inne på Pia för att fylla på mitt förråd av cola och cigaretter, pratatde på om mina 3 kommande dagar, killen såg underlig ut och sa: but it's somthing missing, when do you have sex?
Tja vad svarar man på det?:)
HAHAH!
/ma

1 april

Då är biljetterna bokade ner till Vara söndag den 5 och lördagen den 12 är hitils bestämt att jag åker ner till min dröm prins:) Lär väl stanna tills onsdag:)
LÄngtar!
/ma

dbt

Dbt nu ingen lust alls, vill bara gråta, känner mig bara ful och eländig i dag ahr bytt kläder säker 10 gånger redan
/ma

Onsdag

Jag undrar hur i helvette denna dag ska sluta, känner mig ensam i denna enorma lägenhet, disk överallt och tom kyl o frys. Finns INGET ätbart mer än knäckebröd och en utgången mjölk.
Borde ta in Nuss nu för att få någorlunda sällskap, och ha något mjukt att fälla mina tårar i.
/ma


RSS 2.0